Kako Spojiti Satelitski Prijamnik

Sadržaj:

Kako Spojiti Satelitski Prijamnik
Kako Spojiti Satelitski Prijamnik

Video: Kako Spojiti Satelitski Prijamnik

Video: Kako Spojiti Satelitski Prijamnik
Video: Kako spojiti dva monitora na jedan PC bez adaptera (HDMI-VGA) 2024, Travanj
Anonim

Ako u vašem gradu, okrugu ili kući nema kabelske digitalne televizije, ali to stvarno želite, trebali biste kupiti set satelitske opreme. Tada i vi možete uživati u svojim omiljenim kanalima u digitalnoj kvaliteti. Međutim, čak i visoka kvaliteta primarnog signala gubi se na putu do televizora. Ali to se može izbjeći odabirom pravog sučelja za povezivanje prijamnika, koje će minimizirati gubitak slike.

Ako stvarno želite gledati digitalne kanale, ali nema mogućnosti, spojite satelitsku TV
Ako stvarno želite gledati digitalne kanale, ali nema mogućnosti, spojite satelitsku TV

Upute

Korak 1

Jednostavnije je povezati satelitski prijamnik s televizorom pomoću kompozitnog priključka. Obično se provodi na jednom RCA. Međutim, uočljiv nedostatak je vrlo niska jasnoća slike i pretjerani kontrast nijansi. Naravno, to se može zanemariti na 15 "televizoru, ali to je neprihvatljivo za 26" ekran.

Korak 2

Drugo mjesto po kvaliteti prijenosa signala zauzima S-Video priključak. U ovom slučaju, signali jačine i svjetline više se ne prenose jedan po jedan, već preko nekoliko zasebnih žica. To čini sliku na TV zaslonu stabilnijom, no lošom u pogledu reprodukcije boja.

3. korak

Sučelje komponente, koje koristi tri žice za prijenos video signala na televizor, još je bolje. Ovo se sučelje već može uspješno koristiti za plazma ploče i LCD televizore do 36 inča. Što se tiče stabilnosti i boje, slika je još atraktivnija. Za ovu vrstu veze obično se koriste RCA, koji su poznati kao tulipani.

4. korak

Ako koristite SCART, tada imate priliku povezati prijamnik s televizorom na tri načina: i kompozitni i S-Video i RGB standard. Usput, potonji je najkvalitetniji od svih analognih. Sve komponente video slike prenose se na visokoj razini.

Korak 5

Pojavom televizije visoke razlučivosti u naše živote postaju sve više i više visokih zahtjeva za sučeljima. HDMI sučelje stvoreno je za prijenos video slika visoke razlučivosti.

Preporučeni: