Odabir Telefona: Zaslon Osjetljiv Na Dodir Ili Gumb?

Sadržaj:

Odabir Telefona: Zaslon Osjetljiv Na Dodir Ili Gumb?
Odabir Telefona: Zaslon Osjetljiv Na Dodir Ili Gumb?

Video: Odabir Telefona: Zaslon Osjetljiv Na Dodir Ili Gumb?

Video: Odabir Telefona: Zaslon Osjetljiv Na Dodir Ili Gumb?
Video: замена экрана Samsung Galaxy Note Edge 🇷🇺 2024, Svibanj
Anonim

Odabir telefona odgovoran je postupak koji zahtijeva određeni pristup. Izboru telefona treba pristupiti što pažljivije, jer ga je teško moguće mijenjati svaki tjedan.

Odabir telefona: zaslon osjetljiv na dodir ili gumb?
Odabir telefona: zaslon osjetljiv na dodir ili gumb?

Telefoni

Danas na šanku trgovine možete vidjeti razne modele telefona koji se razlikuju ne samo bojom i funkcijama, već i prisutnošću ili odsutnošću gumba. Trenutno je na tržištu najviše svih telefona osjetljivih na dodir, ali telefoni s tipkama sasvim su dovoljni. S tim u vezi često možete čuti dilemu - koji telefon odabrati zaslon osjetljiv na dodir ili tipku?

Izbor telefona

Konačni izbor mora se napraviti na temelju raznih vrlo različitih nijansi. Prije svega, morate shvatiti možete li živjeti s novim zaslonom i dobro raditi s njim. Naravno, gotovo svaka osoba ima strah od novog, a u prvom redu to je zbog prirodnih instinkta. Za stariju generaciju bolje je odabrati telefone s tipkama, jer je s njima puno lakše raditi (pozivi i SMS-ovi mogu se slati jednostavnim pritiskom na tipke), dok s telefonom osjetljivim na dodir još treba postupati.

Drugi razlog izravno je povezan sa samim senzorom, jer ne radi uvijek dobro, dok tipke uvijek rade kako bi trebale. Danas postoje dvije vrste senzora: otporni i kapacitivni zasloni. Otporni senzori reagiraju na bilo koji pritisak. Prvi telefoni osjetljivi na dodir imali su upravo takav zaslon. Treba napomenuti da je ovo platno imalo dva filma. Kad kliknete gornji, dao se određeni signal koji je na kraju pročitao program. Ovaj je film često bio ogreban i prljav, jer je ponekad bilo potrebno jako pritisnuti ekran. Kao rezultat, telefon je izgubio svoj izvorni izgled. Nova generacija telefona ima kapacitivni zaslon koji reagira isključivo na strujne vodiče (prste, olovku itd.). Ovaj zaslon osjetljiv na dodir dovoljno je jednostavan za upotrebu (ne morate prstima jako pritiskati da bi telefon reagirao), ali morate shvatiti da takvi zasloni imaju tanko staklo koje se može slomiti.

Sljedeći razlog izbora slijedi iz potonjeg. Osoba može ispustiti telefon osjetljiv na dodir. Ako mu se zaslon pokvari, neće biti moguće koristiti telefon, što znači da se s takvim telefonima mora postupati vrlo pažljivo. Telefoni s tipkama, uglavnom, kada se zaslon razbije, zadržavaju vlastite funkcije, a ako trebate nazvati takav telefon sa slomljenim zaslonom, to se može učiniti jednostavnim pritiskom na tipke.

Potonje je neugodnost korištenja telefona osjetljivih na dodir za ljude s palcima. Najčešće je zaslon osjetljiv na dodir unaprijed programiran za određenu veličinu ikona koje se ne mogu mijenjati (osim ako ponovno ne pomaknete ili ne koristite drugi poseban softver), a ako su ove ikone male, istovremeno možete pritisnuti druge ikone, što uzrokuje dodatne neugodnosti.

Preporučeni: